Certificare FSC, Uncategorized

Importanta certificarii forestiere FSC®

Certificarea forestiera FSC poate fi obtinuta de firme sau institutii care isi doresc sa comercializeze materie bruta, lemn sau produsele finale obtinute prin folosirea sa, mobila, de exemplu. Odata obtinuta ea permite organizatiilor care o solicita sa isi desfasoare activitatea intr-un cadru legal reglementat, fara a avea nicio problema cu guvernele tarilor respective, legata de lemnul din paduri si exploatarea lor.

De ce este atat de importanta aceasta certificare FSC? Aduce beneficii businessului, accesul la piata de desfacere este imbunatatit, castigurile sunt mai bune pentru ca si produsele pot avea un pret premium, iar imaginea publica a companiei are si ea de castigat. Prin obtinerea certificatelor FSC conexiunea cu potentialii clienti este mult mai buna, clientul stie cand vede simbolul certificarii ca produsul respectiv este facut cu lemn din surse exploatate intr-un mod responsabil.

Schimbarile climatice sunt sunt luate in considerare pe termen lung, astfel FSC-ul interzice defrisarile necontrolate ale padurilor, degradarea lor si taierile ilegale din zonele certificate, din paduri.

Se incurajeaza pastrarea unor anumite zone de paduri si folosirea lor in scopul initial, fara a deveni zone de agricultura, de exemplu, restaurarea padurilor degradate, totul pentru reducerea impactului asupra mediului global.

Certificarea FSC contribuie si la imbunatatirea standardelor in privinta managementului padurilor, exploatarea lor va putea fi facuta doar intr-un cadru legal si organizat, controlat din toate punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s