FSC, PEFC

Certificarea FSC® a lantului de custodie (CoC)

Premisele certificarii FSC

Produsele din lemn si hartie sunt in voga la ora actuala. Cererea pentru produse realizate in mod sustenabil este intr-o crestere acerba iar produsele din lamn si hartie sunt omniprezente. Prin certificarea FSC a lantului de custodie contribuiti la utilizarea a unor materii prime produse intr-un mod responsabil. Prin aceasta indepliniti dorinta multor consumatori precum si cea a propriilor standarde. GFA Certification este acreditat de catre ASI (Accreditation Services International) din anul 2000 si ofera audituri in conformitate cu standardele FSC aplicabile. Scopul este asigurarea trasabilitatii produselor certificate pe parcursul intregului lant de aprovizionare pana la sursa, respectiv padurea de origine a materialului lemnos. Fiecare companie individuala in cadrului lantului de aprovizionare trebuie sa prezinte si demonstreze intrarile si iesirile proprii de materie prima certificata.

Aceasta forma de certfificare FSC se adreseaza tuturor companiilor ce produc, proceseaza sau comercializeaza produse certificate FSC sau intentioneaza sa devina o parte a lantului de aprovizionare, i.e. custodie. De multe ori aceasta este integrata cu certificarea PEFC,  GFA Certification oferind audituri combinate in vederea evaluarii conformitatii cu standardele FSC si PEFC aplicabile.

Procesul de Certificare FSC

Companiile interesate in acest tip de certificare isi creeaza propriile proceduri si procese interne pentru a asigura trasabilitatea materialului certificat FSC in cadrul propriilor faze tehnologice de productie, etape de proces sau pasi de comercializare. Eficacitatea sistemului si aplicarea cerintelor in mod corespunzator de catre firma certificata este verificata si confirmata de catre GFA Certification printr-un audit de certificare si ulterior prin audituri anuale de supraveghere. Dupa obtinerea cu succes a certificarii, companie dumneavoastra este indreptatita sa eticheteze produsele cu marca FSC si sa le comercializeze pe acestea ca fiind certificate FSC.

Etapele certificarii FSC a lantului de custodie

  1. Informare preliminara
  2. Ofertare si contractare
  3. Implementare
  4. Audit initial de certificare
  5. Emiterea certificatului
  6. Audituri anuale de supraveghere
  7. Audit de recertificare

Mai multe detalii aici …