Certificare forestiera

Certificare forestiera FSC® and PEFC™

FM (Forest Management)

Premisele Certificarii Forestiere

Cererea pentru certificarea padurilor si a plantatiilor forestiere este in ziua de astazi la cel mai ridicat nivel. Un management forestier responsabil este considerat la ora actuala ca fiind unul din cei mai importanti factori la nivel global de protectie a resurselor forestiere. Beneficiile certificarii forestiere pentru proprietarii de paduri sunt diverse si includ:

  • Imagine imbunatatita prin o confirmare terta a calitatii managementului forestier
  • Avantaje de marketing competitiv prin produsele din lemn si alte materii prime certificate FSC sau PEFC
  • Satisfacerea clientilor din punct de vedere al necesarului de produse certificate FSC si/sau PEFC
  • Eficienta ridicata a controlului operational si a managementului partilor interesate pentru companiile forestiere private, municipale sau de stat ce administreaza suprafete mari depaduri.

Standardele FSC si PEFC pentru certificarea forestiera includ cerinte economice, ecologice si sociale ce asigura exploatarea responsabila a padurilor. GFA Certification este acreditata pentru certificarea managementului forestier in conformitate cu cerintele FSC si PEFC. Desi FSC si PEFC sunt sisteme individuale, dar de multe ori un audit combinat pentru ambele sisteme este solicitat de catre client iar GFA poate oferi si acest tip de serviciu.

Calea catre Certificarea Forestiera

O evaluare independenta a companiei forestiere este efectuata de catre GFA Certification pe baza standardelor FSC si/sau PEFC ca parte a cadrului de certificare a managementului forestier. Conformitatea sistemului de management este verificat si confirmat de catre GFA Certification printr-un audit de certificare initiala si audituri de supraveghere anuale ulterioare. Certificari de grup sunt posibile in diferite circumstante iar atunci doar un esantion din companiile participante este auditat de catre GFA. In urma certificarii cu succes a unei paduri, produsele ce au la origine acea padure pot fi etichetate cu marca FSC sau PEFC si comercializate ca fiind certificate in conformitate cu aceste standarde.